voorbereidingen 2

Door: Dick

Blijf op de hoogte en volg Dick

14 December 2013 | België, Brussel

De meeste visa waren al geregeld door de visumdienst maar voor Senegal moest voor een visum een foto en vingerafdrukken genomen worden. Omdat we niet met het vliegtuig aankomen (normaal gesproken gebeurt dit op het vliegveld) moesten we naar Brussel naar de ambassade om dit laatste visum af te ronden.

Op vrijdag de 13e hebben we een afspraak en samen met Ruud en Matthijs zijn Marco en ik afgereisd naar onze zuiderburen. Ruimschoots op tijd zijn we bij de ambassade. Chaos daar van mensen die allemaal een visum aanvragen en slecht Frans sprekende Senegalezen. Uiteindelijk kunnen we ons paspoort inleveren en krijgen we de mededeling om 16 uur weer terug te komen.

Dan maar Brussel in. We parkeren bij het paleis van justitie van waar je prachtig uitzicht hebt over de stad. Het weer werkt ook mee en zelfs de zon begint te schijnen. We hebben een lijstje met belangrijke punten die we af willen handelen. De 4 punten van deze dag zijn: visum, manneke Pis zien, lunchen bij "Au Vieux Saint Martin" op de Grote Zavel om de daar geserveerde, beroemde Filet Americain, en het bemachtigen van een beeltenis van Sint Christoffel, de heilige die waakt over reizigers.

Na een korte, leuke wandeling arriveren we op de Grote Zavel en vinden we ons restaurant (check). De filet is inderdaad geweldig en we spoelen die heerlijk weg met een verrukkelijke witte wijn. Na deze lekkere lunch lopen we via het straatje van Manneke Pis (check) naar de kathedraal Sint Michiels en Goedele. Daar binnen vinden we een klein winkeltje en zo waar vinden we daar een prachtige sleutelhanger met een heilige Christoffel (check). Na nog een leuke wandeling die langs het koninklijk paleis voert en het parlement, lopen we via een bruine kroeg, waar uiteraard nog een Belgisch biertje genuttigd moest worden, naar de auto terug.

Precies om 16 uur zijn we weer bij de ambassade van Senegal en nemen we onze paspoorten met ingeplakt visum in ontvangst (check).

We besluiten via Mechelen terug te rijden. Daar op de Grote Markt vinden we een leuk restaurant waar we het diner nuttigen.

's-Avonds rond 22 uur zijn we weer terug in Leiden en kunnen we voldaan terug kijken op een supergezellige dag waar we alle targets gehaald hebben.

Vandaag (zaterdag 14/12) ben ik om 10 uur naar de garage gegaan om de Lada op te halen. Voor het eerst echt gereden, ook al waren het kleine stukjes in de stad zelf. Eenmaal thuis eerst de stofzuiger door de auto gehaald en eens flink van binnen en van buiten gewassen (zie de foto's). Ik ben een trots man.

• 15 December 2013 - 06:08

Joanne:

Ziet er goed uit die Lada. Wat kan ik je nog meegeven voor de kinderen daar?

• 16 December 2013 - 13:30

Dick Van Der Meer:

Pennen, kleurpotloden, kleine notitieblokjes, dat zijn de zaken die we mee kunnen nemen en uit kunnen delen aan kinderen daar.